Jurnalul unui terapeut: Scrisoare catre tine!

scrisoare_catre_tine_0.png

Mai aproape de noi înșine: Scrisoare către tine!
by Cerasela Vătămănescu

Îmi plac scrisorile! Imi place mirosul de cerneală și foaia de hârtie unde îți pui gândurile în cuvinte! Păcat că acum, cu toată tehnica asta modernă, scrisorile au cam fost înlocuite cu scrisori electronice, mailuri și toate celelalte. Acum nu mai simți tremurul mâinilor și emoția cu care deschideai un plic. A fost înlocuit cu altceva, dar e bun și așa. Așadar îmi plac scrisorile, dar nu știam puterea unei scrisori scrisă de tine...către tine! Și asta aveam să o aflu într-o  frumoasă  zi de toamnă, la un modul  de dezvoltare personală când ni s-a spus: "Acum, scrie-ți o scrisoare, o scrisoare de putere către tine!".  În seara aceea am scris prima mea scrisoare de putere. Am să ți-o dau  acum și ție. Cine știe, poate într-o zi te va inspira și îți va fi de folos!

Scrisoare de la tine
Salut. Astăzi am să îți scriu o scrisoare. Am trecut prin multe împreună, am străbătut un drum lung ca să ajungem aici. Lucrurile nu au fost tocmai ușoare pentru noi, dar am supraviețuit și am trecut cu bine peste toate. Cel puțin așa cred! Pe scurt, am fost dure  una cu alta de prea multe ori. Asta nu a ajutat prea mult, dat fiind faptul că nu prea am avut oameni în jur care să ne ajute și să ne îndrume în unele momente să luăm deciziile cele mai bune și mai sănătoase...Acum, care ar fi fost cele mai bune la momentul potrivit, numai Dumnezeu știe! Însă, gândește că atunci  așa ai considerat tu de cuviință să faci una și alta și nu te mai judeca și învinovăți acum.  Oricum nu mai poți schimba nimic. Renunță la acel: "Dacă aș fi făcut altfel! Dacă aș fi gândit altfel!". Atunci, la momentul acela, așa ai gândit și gata!

Drumurile noastre nu au fost întocmai ușoare. Cel mai greu a fost acela care ne-a adus aici, în locul în care suntem astăzi! Drumul care ne-a adus împreună și ne-a unit! Însă acum, te iert pentru toate greșelile pe care le-ai făcut. Dacă mai știe cineva de fapt, ce mai este greșit și ce nu! Asta te alină un pic, nu? Spune că nu-i adevărat?! Parcă te simți deja mai bine! Însă am învățat din aceste "greșeli" și am mers mai departe, încercând să nu le mai repetăm. Am învățat să nu ne mai comparăm cu alții. Fiecare dintre noi este unic! Când ai renunțat la comparații ți-a fost cel mai bine. Am învățat să ne încredem în instinct. În prima simțire! Am învățat că nu e bine să luăm decizii atunci când ești într-un vârtej emoțional. Ele s-ar putea să nu fie chiar cele mai bune. Când ai lăsat mintea să se linistească, atunci sufletul tău ți-a trimis cele mai bune soluții. Acum, știu că ai învățat asta! Dar în ciuda tuturor acestor necazuri, greșeli și dureri, te iubesc mult! Te iubesc pentru ceea ce ești. Te iubesc pentru zâmbetul tău și pentru faptul că iți place să râzi mereu. Iți șade bine când râzi! Este și o melodie, dar sunt sigură că o știi! E un compliment de la mine. Acceptă-l! A...și să nu uit! Nu te mai sfii să primești complimente. Le meriți! Ești o persoană mai mult decât minunată. Genul de persoană pe care oamenii și-o doresc în preajma lor. Care știe să asculte. Și să asculte cu inima!! Care știe cum să se comporte cu cei din jurul ei, să înțeleagă și să își  facă timp pentru acei care au nevoie de ea. Îi iubești! Pe fiecare dintre ei, așa cum sunt. Și compasiunea ta este nemărginită! Ești o persoană frumoasă, atât pe dinăntru dar și pe dinafară. Nu te sfii să te privești în oglindă! Să nu te schimbi pentru nimeni dacă tu știi și simți că aceasta ești tu, dacă știi că ești pe drumul cel bun. Și dacă ai să o faci, fă-o doar pentru tine. Ești specială așa cum ești! Acordă-ți timp pentru a te aprecia mai mult, pentru toate lucrurile pe care le faci și le-ai făcut.

Doar atât...amintește-ți mereu să te asculți și să ai grijă de tine! Continuă să mergi pe drumul  care l-ai ales, să-ți construiești granițe sănătoase și să le păstrezi. Ești un om special. Să ții minte toate aceste lucruri despre tine și să ți le amintești mai ales când lucrurile nu vor fi tocmai pe placul tău. Respiră adânc și fă lucrurile...pas cu pas! Te iubesc!

Semnat: TU!

Este scrisoare ta de dragoste și apreciere pentru tine, de la Sinele Tău. Este o scrisoare despre dualitate. Despre Noi. Despre Tine. De la Tine pentru Tine! Nu uita să te iubești și să te apreciezi în orice moment și situație te-ai afla. Nu te urî pentru ceea ce nu ești. Iubește-te pentru ceea ce ești sau vrei să fii!

Cu drag,
Cerasela Vătămănescu
Psihoterapeut în formare 
Școala Sistemică de Formare by GAMMA Institute

https://www.scoalasistemica.ro/news/cum-te-poti-pregati-sa-devii-psihote...