Cine suntem

team-positive-1.jpgGamma are o poveste. S-a născut într-o societate în plină transformare, evoluție, exact ca universul nostru aflat în expansiune. Terapeuții fondatori sunt pionierii terapiei sistemice în România și construiesc pas cu pas un curent terapeutic pe un teren nou, care în bătrâna Europă deja a trecut de epoca lui de aur. Școala Sistemică Gamma este o școală a inovației și începutului de eră a viziunii sistemice într-un nou context, într-o țara care se renaște pe ea însăși – și are nevoie de vizionari care să o ajute să se redefinească, să se reinventeze, să se însănătoșească.

Terapeuții fondatori Gamma au început construcția identității lor terapeutice în anii 2000 când psihologia și sănătatea se reconstruiau conceptual după o perioadă de stagnare impusă de comunism. Proiectul MATRA, finanțat de Ministerul de Externe al Olandei, adus în România de Anneke van Steenbergen-Postma și echipa sa, a pus semințele terapiei de familie pe un teren fertil, al minților noastre, de acțiune, și până acum, născându-se câteva școli de psihoterapie sistemică în toată țara. Școala Sistemică Gamma are misiunea excelenței, inovației și încrederii în psihoterapie. Continuăm să adaptăm instrumentele terapeutice a aproape 11 școli terapeutice la ritmul și societatea noastră, la ordinea implicită a vieții noastre, adaptăm stilurile terapeutice, vrem să creăm cel mai eficient sistem de intervenție pentru suprasistemul mare din care facem parte toți. Știm că fiecare dintre noi contează și face diferența. O spune și teoria sistemică, o simțim și noi în fiecare zi.

Școala Sistemică Gamma este o parte a Institutului Gamma și viziunea sa de inovație și creație se sprijină pe o temelie a valorilor celor care au creat-o: familie, bucurie creatoare, excelență în inovație, sănătate radiantă în toate palierele vieții, încredere.

Conform studiilor, cei care au o viață de familie în care se simt liberi să se manifeste ca emoții, sentimente și gânduri și liberi să acționeze în direcții creatoare, sunt mai sănătoși fizic, trec mai ușor ca nucleu prin dificultățile sociale și au mai multe idei despre cum să evolueze pentru a fi fericiți în continuare.

Acum, imaginați-vă că fiecare vă puteți cultiva asta în propria familie cu răbdare, exact cum cultivi o grădină de la semințe până la flori. Îți ia timp, dar când toată grădina înflorește este o splendoare să o contempli.

Așa contemplăm noi societatea, ca pe o grădină în care toate semințele au potențial de a crea familii. Noi, terapeuții Gamma, suntem grădinarii care susținem familiile să-și activeze potențialul și, la rândul nostru, ne îngrijim propria grădină. Niciodată nu ești singur, cel puțin o dată ai înflorit în grădina celor care te-au născut.

Noi suntem Comunitatea Gamma. Susținem familia să-și înflorească potențialul. Așteptăm noi terapeuți să intre în această frumoasă Școală a viitorului, în care ajutăm fiecare individ să-și manifeste în libertate interioară și exterioară, potențialul său de a înflori creator, cu încredere.

Diana Laura Ciubotaru este psiholog și consilier principal cu 20 ani de experiență practică și academică, specializat în psihoterapie sistemică de familie şi cuplu. Este preşedintele ”Gamma Institute-ICSCC”, fondatorul ”Școlii Sistemice de Formare”, formator şi supervizor în aceeași școală, şi este creatorul unei şcoli de dezvoltare personală – ”Şcoala de Activare a Sinelui”, unde derulează cursuri şi ateliere de transformare şi dezvoltare personală. A urmat o formare profesională în domeniul terapiei sistemice de familie în perioada 2000-2003 cu o echipă de psihoterapeuți olandezi, membri ai prestigioasei Asociaţii Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gesinstherapie, Olanda (NVRG- membră a Federaţiei Europene de Psihoterapie-EFTA).

Este terapeut licenţiat Bowen de către Australian Bowen Academy şi lucrează în practica privată la Gamma Clinic, departamentul de sănătate al Gamma Institute, cu puncte de lucru în Iași și în țară.

FORMATORI GAMMA INSTITUTE

Diana Laura Ciubotaru
Preşedinte Gamma Institute - formator acreditat AICSCC

Diana Laura Ciubotaru este psiholog principal, specializat în psihoterapie sistemică de familie şi cuplu. Este preşedintele Institutului de Cercetare si Studiul Conştiinţei Cuantice, formator şi supervizor în Şcoala Sistemică de Formare acreditată de CPR, şi este creatorul unei şcoli de dezvoltare personală - Şcoala de Activare a Sinelui, unde derulează cursuri şi ateliere de transformare şi dezvoltare personală şi spirituală. Este terapeut licenţiat Bowen de către Australian Bowen Academy şi lucrează în practica privată în Iaşi, la Gamma Clinic Psychology.

Dracinschi Mirela Claudia
Formator acreditat AICSCC

Licenţiată în psihologie, master în educaţie interculturală, master în intervenţie psihosocială şi psihoterapie, membru în „Asociaţia de hipnoză clinică, relaxare şi terapie ericksoniană”, „Federaţia română de psihoterapie”, vicepreşedinte „Asociaţia de consiliere şi terapie de familie”.

Raluca Ferchiu
Formator acreditat AICSCC

Raluca Ferchiu este psihoterapeut de familie şi cuplu autonom şi trainer de teorie in cadrul Şcolii Sistemice de Formare. Are experienţă în psihoterapie sistemică de familie și cuplu şi oferă servicii de psihoterapie individuală şi de grup pentru copii, adolescenți și adulți şi pentru familiile acestora, dezvoltare personală şi consiliere profesională.

Sonia Vrincianu
Sonia Vrincianu
Formator acreditat AICSCC

Doctor in psihologia familiei si a relatiilor de cuplu, cu o experienta de peste 20 de ani, atat in evaluare cat si in interventie psihologica, abordeaza o arie vasta de probleme psihologice. Dupa o activitate intensa si specializari in psihoterapie si-a dezvoltat o viziune terapeutica personala, dincolo de teorii si tehnici consacrate, adaptand procesul terapeutic la specificul problemei, dar si a personalitatii clientului.

Lavinia Ghiorghe
Lavinia Ghiorghe
Formator acreditat AICSCC

Lavinia Ghiorghe este psihoterapeut de familie şi cuplu și are experienta de psihoterapie in practica privata, pe problematici diverse ale copiilor, adolescentilor si adultilor.