Jurnalul unui terapeut: Rege, print si cersetor

lion_hd_0.jpgJurnalul unui terapeut: Rege, print si cersetor
by Adrian Stogrea & Raluca Ferchiu

Dacă ți-ai vedea viața ca pe un regat, cum poti ajunge să fii, să te simți și să gândești ca un rege? Deși pusă în diferite cuvinte, aceasta poate că este întrebarea cea mai incitantă pentru majoritatea oamenilor.

În încercarea de a răspunde întrebării, ai citit cărți, ai adunat cunoaștere, ai întâlnit oameni, ai căutat modele sau sfătuitori și totuși, încercările de a experimenta schimbarea parcă s-au zdrobit de zidurile rigide ale conștiinței sociale. Ceea ce păreau adevăruri profunde în rândurile unei cărți sau într-un spațiu de conștientizare, se transformă în experiențe dureroase atunci când încercăm să le integrăm în realitatea cotidiană. E ca și cum ai trăi în două lumi și poarta dintre ele pare închisă.

Altfel, poți trăi experiențe emoționale profunde ce par transformatoare și vindecătoare, dar după un timp, rămân doar o palidă amintire și pari prins în aceeași buclă fără sfârșit, fără un sens logic sau o direcție stabilă. E ca și cum ai fi un rege prizonier în castelul său, deconectat de realitățile regatului, sau un vesnic călător care nu reușește să treacă de zidurile cetății. Oricare ar fi experiența, poarta pare a rămâne închisă, iar după multe încercări, deznădejdea își face simțită prezența.

Dacă simți și tu că ai nevoie de o cheie cu care să conectezi cele două lumi, te invităm să pornim împreună în căutarea ei. Ne dorim să creăm un spațiu sigur, fără judecată și cu bucuria inimii deschise, în care filosofia teoretică devine pas cu pas, experiență vie, iar emoția hrănește gândirea creatoare.

Întâi ești rege și apoi ai regatul, nu invers. Regalitatea este o stare interioară care-ți dă libertatea și bucuria de a-ti crea regatul visat. E povestea cerșetorului care își aduce aminte că e prinț, că locul lui în sala tronului e garantat și destinul lui este să fie rege. Orice poveste are un miez profund de adevăr. Povestea de mai sus este, de fapt, povestea transformării personale, de a alinia acțiunile, sentimentele și gândurile tale la nevoile profunde ale ființei.

Dacă povestea aceasta vibrează în interiorul tău, te așteptăm să pornim în călătoria transformării ei în realitate. Caii, armele și resursele magice se impart sâmbătă, 13 octombrie 2018, ora 9.30 la Hotel Arnia din Iasi.

Cu drag,

Adrian Stogrea și Raluca Ferchiu

Psihoterapeuți de familie și cuplu

Școala Sistemică de Formare by Gamma Institute