Jurnalul unui terapeut: Astăzi, Eu doar sunt!

cera_20.04_0.jpg

Jurnalul unui terapeut: Astăzi, Eu doar sunt!
by Cerasela Vătămănescu

Astăzi, Eu sunt! Astăzi nu vreau să schimb pe nimeni! Nu vreau răspunsuri de la altcineva.  Astăzi nu voi scrie cuvinte mari. Merg doar în interiorul meu și cobor adânc, ca într-un templu de basm. Observ lucrurile minunate, oamenii care se înclină unii în fața altora cu respect și iubire. Văd copii zâmbind și râzând, bucurându-se simplu, din lucruri atât de simple! Dar oare,  când m-am maturizat atât de mult? În ce moment al vieții mele mi-am pierdut inocența, credința că toate lucrurile sunt frumoase și că nimeni și nimic nu-ți poate face nici un rău?!! În ce moment mi-am dat seama că trebuie să-mi iau viaţa în mâini şi că trebuie să fiu responsabilă pentru propriile decizii, că nu mai pot alerga la mama în braţe, că n-o mai pot ruga să mă apere,  nici pe ea și nici pe nimeni altcineva?! 

Atâtea vise ce le-am pierdut pe drum prin praful tristeții.  Atâtea dorințe ce n-am știut să mi le exprim, să mi le îndeplinesc. Am fugit mereu de ele, iar când am încercat să mă opresc, m-au năpădit regretele. Au rămas doar  regrete, care sunt doar restul visurilor mele sfarâmate. Am avut prea multe vise ce le-am pierdut. Pe unele, nici nu știu când și nici nu știu unde...

...în fața mea o ușă mă invită să intru și mă gândesc că nu fac rău nimănui dacă arunc și eu o privire. Rămân în prag, neputând să fac un pas mai departe. Undeva, într-un colț rătăcit, amintiri dureroase aduceau la mal sentimente înghețate ale unor trăiri, trăite de mult. Era atât de rece și atât de frig acolo, încât îți înghețau toate mădularele. Mai la dreapta, pe o potecă întunecată, stăteau înghesuite dureri și lacrimi, neputințe și frici, vise neîmplinite, cuvinte nerostite și  iubiri netrăite, deznădejdi și tristeți.
Puțin mai la stânga, pe o bancă, sub un pom desfrunzit, lâncezeau scrisori și poeme de dragoste niciodată rostite, zâmbete și râsete de veselie, bucurii și împliniri, speranțe și fericire.  Era  atât de întuneric și atâta tristețe în tine, că ochii au început să mă doară și am fugit. În urma mea, am închis încetișor ușa, ca nu cumva, să se trezească sentimentele....

Astăzi eu doar sunt! Aici și acum. Nu ieri și nici mâine! Astăzi privesc lumea prin ochii mei și o văd altfel ca altădată. E mai frumoasă și mai plină de iubire! Astăzi am ales să mă iubesc  împreună cu lumea întreagă! Astăzi mă voi juca! Voi fi copilul de ieri, dar și cel de mâine. Îmi voi juca viața! Ca pe-o poveste! Și nu voi încerca să o îmbrac în cuvinte frumoase. Va fi o poveste simplă, iar eu...eroul ei principal!

Îți plac poveștile?... Lumea e plină de povești. Povești pline de iubire, de lumină și frumusețe, povești cu Ilene Cosânzene, Feți-Frumoși și zmei, povești din tărâmuri ascunse, știute și neștiute ție!  Povestea mea, este ca și a ta, ca toate poveștile din lume deopotrivă. Însă eu, astăzi, în povestea mea...sunt fericită! Mi-am luat toate lacrimile, tristețile și regretele și le-am aruncat undeva departe, în adâncurile pământului, unde ființe misterioase le vor transforma în raze de  lumină ce vor străluci mâine în roua dimineții!

Te chem și pe tine să mi te alături. Nu întreba cum! Doar fii!! Fii pur și simplu! Permite-ți să faci asta astăzi. Și îți vei dori și mâine să fii la fel. Iar lumea,  lumea mâine va fi altfel pentru tine! Mâine va fi tot astăzi!  Mâine va fi mai strălucitor și plin de povești noi. Povestea lumii va crea pentru tine mâine o poveste nouă, fragedă, uluitoare...povestea vieții!!

Astăzi, eu doar Sunt! Aud izvoare limpezi cum curg și spală inimile ce devin ca de cristal. Aud muzica sferelor înalte ca din ceruri! Văd lumina și căldura cum învăluie și pătrunde cele mai depărtate ascunzișuri, topind sentimente înghețate de mult! Aici, în adâncul sufletului meu, astăzi este foarte Pace și Liniște! Și deodată, se face pace și liniște și înafară!

Cu drag,
Psihoterapeut în formare Cerasela Vătămănescu
Școala Sistemică de Formare by Gamma Institute
https://www.scoalasistemica.ro/news/constiinta-conferinta-anuala-celor-p...