Conectare la Constiinta

poza_articol_madalina_0.pngConectare la Conștiință
by psih. Mădălina Belcescu

Când mă gândesc la Conștiință, scrisă fix așa cu „C” mare, nu mă gândesc la nici un fel de divinitate, deși poate majuscula inițială v-ar putea duce în eroare. Pentru mine, Conștiința e mai mult decât ceea ce s-a desemnat acum câteva (mai multe) decenii prin „mentalul colectiv” sau prin „arhetipurile” moștenite.

Și ca să nu intrăm de tot în ceața definițiilor prin eliminare, am să încerc să fac o comparație mai apropiată de ceea ce ne înconjoară și de contextul contemporan. Așa că vă propun să vă luați alături cel mai apropiat „device” – smartphone, tabletă, laptop sau altele – și să vă deschideți „rețeaua fără fir” sau Wireless-ul pentru a verifica posibilele conexiuni la rețea. Eu le-am numărat pe ale mele și sunt peste treizeci. În schimb, ca eu să mă conectez la Internet, nu am nevoie decât de una singură! O singură conexiune, eventual cu o parolă...și gata! Am acces la informații infinite! Pot să experimentez o varietate de lucruri – muzică, filme, rețete, cărți, fotografii, oameni, destinații, e totul la un click distanță! E distractiv, reconfortant, am totul la îndemână!

Acum, dacă în loc de orice alt dispozitiv electronic, ne-am folosi Creierul nostru (despre care știm atât de multe lucruri și totuși atât de puține – un fel de Smartphone mai performant J) și ne-am conecta la Internetul extins - Conștiința, acolo unde orice este posibil, unde nu există limite de timp, de spațiu sau de resurse, unde TOTUL ar deveni accesibil și posibil, tu ce ai vrea să experimentezi?

Prin experimentarea unei stări modificate de conștiință, poți, prin propriul tău „dispozitiv mental” să te conectezi la un Univers în care toate variantele sunt posibile pentru că ele au fost deja experimentate, în care nu mai există timp pentru că tot ce a fost va mai fi și orice greșeală poate fi iertată și vindecată, în care tu poți experimenta cum ar fi să îți dai voie să fii tot ceea ce vrei să fii, fără să îți fie frică de schimbare sau de eșec.

Iar dacă nu ne crezi pe cuvânt, te așteptăm să experimentezi conectarea la Conștiință și/sau să ne împărtășești din experiențele tale la evenimentul dedicat din weekendul acesta! – „Conștiința. Conferința anuală a celor pasionați de misterele minții umane”.

Parola este: Curi0zitate.

Cu drag,

Mădălina Belcescu

Psihoterapeut de familie şi cuplu GAMMA Institute

https://www.scoalasistemica.ro/week-end-practician/constiinta-conferinta...