Stand-Up Psychology – o altfel de lansare in viata independenta

poster_stand-up_0.jpgStand-Up Psychology – o altfel de lansare în viața independentă

Pentru fiecare dintre noi, a avea o viață împlinită înseamnă altceva; dar dincolo de aspectele concrete, ceea ce ne face fericiți este libertatea de a fi noi înșine, libertatea de a alege un drum sau altul. Și da, ajungem în punctul în care putem face alegeri și ne putem alege pe noi, cunoscând cine suntem cu adevărat și ce vrem de fapt. Dar până acolo, trecem printr-o perioadă în care pendulăm între a fi cine ne spun ceilalți că suntem, între experiența trecută, valorile moștenite din familie și a ne construi o viață independentă, în care avem curajul de a ne afirma identitatea descoperită și a ne urma visul.

Această călătorie de la cine suntem prin prisma moștenirilor noastre și cine suntem în realitate este plină de provocări, la fel ca în basmele în care eroul avea de trecut anumite probe pentru a ajunge să trăiască fericit până la adânci bătrâneți. Și de aceea, pentru a ne câștiga libertatea de a ne construi propria viață așa cum ne-o dorim, e nevoie mai întâi să ne punem întrebări legate de cine suntem acum și cine vrem să fim, e nevoie să căutăm răspunsuri la aceste întrebări și la multe altele, să integrăm ceea ce am primit, să selectăm și să le adaptăm noilor valori pe care ni le stabilim și să ne asumăm crearea visului și a propriei realități, indiferent de cerințele celor care doresc să ducem mai departe alte vise, care nu ne aparțin de fapt.

Și pentru că nouă, celor de la Gamma Institute, ne place să încurajăm visele mărețe, să ajutăm oamenii să prindă aripi și să se conecteze la dimensiunea profundă a ființei lor, în acest an, vom derula un proiect adresat tinerilor care vor să se lanseze în viața independentă, într-un mod diferit, în acord cu visul lor cel mai mare. ”Stand-Up Psychology for Youth” este un proiect internațional, coordonat de GAMMA INSTITUTE în parteneriat cu două organizații din străinătate – CEIPES Italia (Centro Internazionale per la Promozione dell'Educazione e lo Sviluppo, Palermo) și ASPAYM Castilla y Leon Spania – proiect finanțat prin programul ERASMUS + al Uniunii Europene.

Prin acest proiect, ne dorim să susținem tinerii în dezvoltarea abilităților pentru o lansare sănătoasă în viața de tânăr adult și să le facilităm tranziția de la adolescență la etapa maturității. Ca de obicei, vom face acest lucru într-un mod inedit, prin mobilitatea de tineret ”Stand-Up Psychology”, care se va derula în Iași, pe parcursul a 5 zile (4-8 decembrie 2017). Pe parcursul celor 5 zile, 21 de tineri din România, Italia și Spania, vor experimenta provocările lansării, trecând prin toate etapele acestui proces: autocunoaștere, lupta cu obstacolele interne și externe, descoperirea resurselor, construirea visului și planul de creație, prin activități non-formale, din afara cadrului obișnuit și a zonei lor de confort.

Pentru ca această călătorie să fie cât mai interesantă, ne vom reuni împreună cu reprezentanții organizațiilor partenere din Italia și Spania, săptămâna viitoare, pe 1 și 2 iunie 2017, la sediul Gamma, pentru a pregăti activitățile și pentru a ”complota” împotriva vechilor programe care ne mențin în povestea în care visele sunt prea îndrăznețe pentru a deveni realitate. Abia așteptăm să vă povestim și să vă arătăm cum a fost la prima întâlnire a proiectului ”Stand-Up Psychology for Youth”.

Keep in touch!
Echipa Stand-Up Psychology for Youth
Gamma Institute

https://www.scoalasistemica.ro/
http://ceipes.org/
http://www.aspaymcyl.org/
http://www.erasmusplus.ro/