Iubirea, expresie a constiinței

poza_articol_lavinia_0.jpgIubirea, expresie a conștiinței
by psih. Lavinia Gîtlan

Cum mai arată iubirea în zilele noastre?  În ce fel se conectează oamenii acum? Sau cum își creează relații autentice? Cum se iubește în aceste zile moderne? Observ lumea scindată în mai multe părți: cei care aleg partea rațională și cei care aleg să lase totul în grija universului; căutătorii și cei care se vor găsiți sau vor să găsească ceva fără să depună vreun efort.

Din punct de vedere al tehnologiei, am evoluat considerabil. Modalitatea de a ne organiza viețile, de a transmite mesaje și de a vorbi unii cu alții de la orice distanță este cu mult mai simplă acum decât a fost vreodată. În același timp, accesul la tehnologie parcă a deschis o cutie a Pandorei din care au ieșit toate mecanismele de apărare în fața unei forțe a universului: Iubirea. A modificat și felul în care ne conectăm  la oameni, la sufletele lor, care sunt la fel de dornice de a se arăta, de a-și exprima dorințe adânci, de a-și striga apăsările, la fel ca ale noastre.  Ca omenire, am creat matrici după care ne ghidăm întreaga viață. Am creat o matrice inclusiv despre cum se trăiește iubirea, la nivel standard, cu comportamente concrete și dovezi clasice ale existenței ei. Te-ai întrebat vreodată cum ar arăta viața ta, trăind o iubire conștientă, la un nivel superior, în care fiecare celulă a corpului îți simte bucuria?  Cum ai trăi o conexiune cu un suflet în stare extinsă de conștiință?

Modernitatea interpretată și folosită în avantajul trăirilor nobile este ca o resursă nesecată de viață, de posibilități de a acționa, de a-ți schimba perspectivele și implicit tabloul vieții tale pe care l-ai privit mereu din același unghi. Accesând în primul rând iubirea de sine, e ca și cum ai descoperi izvorul propriu de creație, o lume unde nu există număr limitat de opțiuni sau drumuri închise. Conștiința urcă în ființa ta, pe toate nivelele, cea mai înaltă formă de creație a adevăratei tale vieți, cea în care frica nu mai are puterea de a-ți dicta pașii sau de a te ține blocat în același tablou. Iubirea trăită conștient îți oferă o pensulă și o pânză albă, pe care vei începe să creezi noua ta viață. Iar această nouă viziune va fi susținută de o conștiință extinsă, care cunoaște acum adevărul.

În lumina conștiinței, totul se transformă în iubire. Tu cum ai alege astăzi să trăiești iubirea, într-un mod diferit?

Cu drag ,
Psiholog Lavinia Gîtlan
GAMMA Institute
https://www.scoalasistemica.ro/week-end-practician/constiinta-conferinta...