Grup nou de formare de bază în psihoterapie sistemică la IASI

Grup nou de formare de bază în psihoterapie sistemică la IASI

 

Organizator:

Școala Sistemică de Formare (SSF) din cadrul ICSCC Iași este acreditată de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR) : RF -II - IS - 120 din 09.10.2012.

http://www.copsi.ro/cautare2?ordering=newest&searchword=icscc

Formator:

Psihoterapeut principal  Diana Laura Ciubotaru lansează la Iași un nou curs de formare în psihoterapie sistemică de familie și cuplu.

Diana Laura Ciubotaru este psiholog și consilier principal cu 17 ani de experiență practică și academică, specializat în psihoterapie sistemică de familie şi cuplu. Este preşedintele ”Gamma Institute-ICSCC”, fondatorul ”Școlii Sistemice de Formare”, formator şi supervizor în aceeași școală, şi este creatorul unei şcoli de dezvoltare personală – ”Şcoala de Activare a Sinelui”, unde derulează cursuri şi ateliere de transformare şi dezvoltare personală. A urmat o formare profesională în domeniul terapiei sistemice de familie în perioada 2000-2003 cu o echipă de psihoterapeuți olandezi, membri ai prestigioasei Asociaţii Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gesinstherapie, Olanda (NVRG- membră a Federaţiei Europene de Psihoterapie-EFTA).

Este terapeut licenţiat Bowen de către Australian Bowen Academy şi lucrează în practica privată la Gamma Clinic, departamentul de sănătate al Gamma Institute, cu puncte de lucru în Iași și în țară.

Cui se adresează:

Acest curs se adresează absolvenților facultăților de psihologie, medicină, sociologie, psihopedagogie specială, asistență socială, filosofie, teologie și studenților în an terminal ai acestor facultăți care doresc să devină consilieri/psihoterapeuți și se află în căutarea programului de formare potrivit viziunii personale de vindecare, dezvoltare și intervenție.

Este important de subliniat și faptul că, pentru această formare, CPR nu impune absolvirea vreunui master, datorită specificului, gradului de complexitate și duratei, fiind suficientă diploma de licență.

Cursurile au un nivel înalt de profesionalism, sunt susținute în concordanță cu cerințele CPR și standardele europene și sunt 80% practice. Iar faptul că printre absolvenții generațiilor anterioare se numără medici, preoți, juriști, asistente medicale ne îndreptățește să credem că această profesie nu aparține doar momentului actual, ci se integrează cu succes alături de profesii cu tradiție pentru a  face față cerințelor lumii contemporane, iar orientarea inerentă către vindecarea aspectelor inter- și intrapsihice devine o necesitate tot mai evidentă.

Ce obții:

Devii psihoterapeut sau consilier de cuplu și familie!

La finalizarea formării fiecare terapeut obține atestatul de psihoterapeut/consilier autonom recunoscut de CPR și deține un set de instrumente practice, verificate și testate pentru a se lansa în cariera de consilier/ psihoterapeut sistemic.

Formarea în psihoterapie și consiliere este un demers de 4 ani, care angajează multiple resurse personale și relaționale. Satisfacția și rezultatele formării se reflectă în munca practicianului și angajarea lui în împlinirea profesiei de consilier sau terapeut, de-a lungul fiecărei etape de formare:

după aproximativ un an și jumătate, la finalul încheierii primei etape a formării, ca și psihoterapeut /consilier psihologic practicant sub supervizare, vă puteți deschide un cabinet de liberă practică și puteți începe activitatea terapeutică sub îndrumarea supervizorului!
ulterior etapei de supervizare, de aproximativ 2 ani, etapă în care, prin practică, se consolidează toate abilitățile și instrumentele primite în formarea teoretică și aplicativă, deveniți psihoterapeut /consilier psihologic practicant autonom. Din acest moment sunteți independenți, iar formatorii dvoastră vă vor ajuta doar la cerere, în cazurile cele mai dificile pe care le veți avea!
psihoterapeut / consilier psihologic specialist și psihoterapeut /consilier principal formator reprezintă formele cele mai înalte ale acestei profesii, dar ele sunt facultative și presupun răbdare și eforturi aparte, conform cerințelor CPR.

Înscrieri:

Se va organiza grup de formare în orașul Iași, cu formator Diana CIUBOTARU

Referitor la înscriere și la alte detalii legate de organizare, curriculă, acreditare ș.a.m.d. așteptăm emailul dvs. la adresa: contact@scoalasistemica.ro cu mențiunea "Pentru înscriere la cursul de formare", sau la telefon 40 741.093.131 (secretariat SSF – Roxana Luca).

Locație:

Adresa la care se vor desfășura cursurile de formare este:

GAMMA INSTITUTE - Institutul de Cercetare și Studiul Conștiinței Cuantice (ICSCC)

Școala Sistemică de Formare

(Str.Vasile Lupu, nr. 35, interfon 04).

Acte necesare:

Pentru înscriere se va trimite:
   - CV
   - scrisoare de intentie 
   - confirmarea plății taxei de înscriere (nr. si data ordinului de plată) în valoare de 50 lei, în contul ICSCC: RO 57 BRDE 240 SV1918452400 deschis la BRD Iași,  prin expedierea dovezii plății (scanată) la contact@scoalasistemica.ro

Dosarul pentru înscrierea în procesul de formare în psihoterapia familiei și a cuplului acreditat de CPR trebuie depus înaintea începerii cursului și cuprinde următoarele:

   - OPIS
   - Copia actului de identitate;
   - Copii de pe actele de studii și anexele acestora;
   - Copie de pe certificatul de căsătorie (sau de pe hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă de divorț, după caz);
   - Copii de pe documente care atestă absolvirea unor programe formative, stagii, cursuri de specializare și alte forme de perfecționare;
   - Curriculum Vitae (CV)+SI și lista eventualelor lucrări științifice publicate;
   - Dovada achitării taxei de înscriere.