FREE THERAPIST 1

Seria FREE THERAPIST - Modul 1 Definirea problemei în viziune sistemică şi primii paşi în lucrul cu problema care afectează familia

Creditat cu 10 credite CPR pentru psihologi!

Acest curs este creat pentru a ajuta profesioniştii din domeniul sănătăţii mentale să-şi perfecţioneze un set de abilităţi prin care să promoveze şi să menţină schimbarea la nivelul clientului.

Se urmăreşte crearea unui standard de competenţă profesională în rândul specialiştilor astfel incât să se îmbogăţească setul de instrumente de intervenţie existente şi să se facă vizibilă frumuseţea modelului sistemic.
Modulul 1 – furnizează abilităţi de lucru cu părinţii, adolescenţii sau alte persoane din familie, cum ar fi: folosirea limbajului care promovează schimbarea, definirea clară a scopurilor, identificarea semnalelor care ar putea indica şi promova schimbarea în direcţia atingerii scopurilor.

Aplicaţie practică şi formarea de abilităţi:

- Identificarea contextului de manifestare a problemei, prin folosirea limbajului de acţiune (acting-language);
- Reprezentarea mentală a contextului în care problema nu va mai apărea, din perspectiva clientului : primele semne, conjunctura favorabilă, crearea unui moment în viitor;
- Identificarea faptelor, a persoanelor, lucrurilor care menţin problema la o anumită formă de complexitate;
- Personificarea problemei.

Iași - 20.02.2015