FREE MIND 4

Free mind 4: Programul neîncrederii și al abuzului - Dacă mă vei răni?

Trădarea este un mix complex de emoții – durere, frică, furie și jelire; emoțiile sunt intense și pătrund până aproape de suprafață. Atunci când suntem cu pacienții care sunt sau au fost trădați, suntem conștienți de aceste emoții puternice si chiar dacă par calmi, le putem simți emoțiile în încăpere. Pare că acestea sunt pe cale de a răbufni ca apa printr-un baraj.

Poți avea stări volatile. Dintr-o dată, devii foarte supărat, plângi sau ești furios. De multe ori acest lucru îi ia prin surprindere pe cei din jur. Alte ori, poți fi distanțat – putând numi această stare drept disociere. Parcă ai fi în altă parte, iar lucrurile ți se par ireale. Emoțiile tale sunt amorțite, iar acesta este un obicei pe care l-ai dezvoltat ca pe o modalitate de a scăpa de abuz.

Experiența ta în relațiile cu oamenii este una dureroasă. Relațiile nu sunt pentru tine un spațiu de relaxare și devii vulnerabil; mai degrabă sunt periculoase și impredictibile. Oamenii te rănesc, te trădează și te folosesc, iar tu trebuie să fii în gardă. Este greu pentru tine să ai încredere în oameni, chiar dacă îți sunt apropiați. De fapt, cei care sunt cei mai apropiați de tine sunt cei în care nu poți avea încredere.

Presupui că oamenii îți vor face rău pe ascuns. Când cineva face ceva frumos pentru tine, cauți motive pentru care face asta și te aștepți ca ei să te mintă sau să te folosească pentru anumite avantaje.

Te recunoști în această descriere, pe tine sau pe clientul tău? Te invit la workshopul FREE MIND 4 – TRĂDARE și neîncredere – Dacă voi fi rănit? pentru a te ajuta să-ți perfecționezi abilitatea de a promova și a susține schimbarea pentru tine și pentru clientul tău, în lupta cu tiparul disfuncțional al neîncrederii și al trădării.

Beneficiile parcurgerii workshop-ului:

  • Îţi vei dezvolta abilitatea de a identifica şi evalua în mod corect tiparul abuzului la tine și la clienții tăi;
  • Vei putea înțelege originea acestui tipar din perspectiva neîncrederii și a relațiilor abuzive din copilărie, la tine și la clienții tăi;
  • Te vei putea conecta la copilărie și vei putea monitoriza neîncrederea și abuzul în viața prezentă, în toate sistemele de relaționare;
  • Îți vei dezvolta abilitățile de utilizare a metodelor concrete de intervenție, pentru a elibera și ventila emoțiile asociate programului de neîncredere și abuz, putând identifica și lupta împotriva programului sabotor;
  • Vei putea integra în propria viață și în cea a clienților tăi, iertarea sistemului familial

Te aștept în această scenă a creației de sine să te ghidez în modelarea ta.  Ești propriul tău creator, eu doar te asist în călătorie.

Psihologii primesc 10 credite CPR

Înscrie-te completând formularul: https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf

Susținut de Psiholog Principal Diana Ciubotaru

Detalii: telefon 0741 093 131, email contact@scoalasistemica.ro