FREE BODY 5

Modelarea neuronală

Atunci când contempli un gând în mod constant – oricât de obișnuit sau revolutionar ar fi, creierul construieste un model al acestuia în lobul frontal.

Pornind de la "Ce este creierul?" si "CUM îl folosim?" ajungem la a crea un nou set de gânduri creative, dinamice, libere, la deschiderea mintii inconstiente si activarea acelor regiuni din creier responsabile de un potential extraordinar al acestei minți creative.

Repetate suficient de des, gândurile constiente devin inconstiente sau un mod inconstient de gandire.  Acesta devine la rândul sau un mod inconstient de existenta care ne afecteaza in mod direct viata.

Pentru a rupe ciclul de gandire al unui proces inconstient este nevoie de o actiune constienta si de efort voluntar constant.

Creditat cu 10 credite CPR pentru psihologi. 
Acest curs este creat pentru a ajuta profesioniştii din domeniul sănătăţii mentale să-şi perfecţioneze un set de abilităţi prin care să promoveze şi să menţină schimbarea la nivelul clientului.
Se urmăreşte crearea unui standard de competenţă profesională în rândul specialiştilor astfel încât să se îmbogăţească setul de instrumente de intervenţie existente şi să se facă vizibilă frumuseţea modelului sistemic. Fiecare modul oferă activităţi specifice pe care profesionistul ce oferă asistență psihologică le poate folosi în întregul proces al întâlnirii de consiliere şi/sau terapie.

Obiective:

Cadrul teoretic, din perspectivă sistemică, a schimbării din perspectiva modelării în neurofiziologie
Aplicaţie practică şi formarea de abilităţi în:

  • Separarea sentimentelor de fapte şi gânduri;
  • Identificarea patternurilor disfuncţionale, a soluţiilor de rupere a patternurilor;
  • Schimbarea unor aspecte din context;

Prezentarea ultimelor descoperiri ce aduc la lumină un fapt extrem de încurajator - din trunchiul cerebral se dezvoltă în fiecare zi celule neuronale noi, nediferențiate (baby-neurons), celule ce vor fi atrase de rețelele neuronale cele mai active în creierul persoanei la un moment dat. Acest fenomen susține în mod miraculos învățarea oricărei noi abilități, implementează orice schimbare într-un timp cât mai scurt . De fapt, cea mai promițătoare consecință este faptul că persoana se poate remodela pe sine la nivel neuronal, atâta timp cât are  un scop clar și un algoritm cât mai simplu de a atinge acest scop.
Evidențierea circuitelor de modelare ale creierului uman pentru a obține o nouă schemă cognitivă, un nou corp și de ce nu, un punct de plecare pentru o nouă personalitate.

Iasi - 18 mai 

Pentru înscrieri tel 0741 093 131 sau e-mail contact@scoalasistemica.ro