FREE BODY 2

glanda tiroida

Bolile autoimune

Acest eveniment face parte din seria de cursuri de formare continuă FREE BODY-Psihosomatica. După participarea la acest modul, psihologii primesc 10 credite CPR.

O întâlnire de grup dedicată celor care doresc să înțeleagă rolul psihicului în declanșarea bolilor tiroidei, în menținerea sau agravarea bolii, precum și folosirea acestei laturi în procesul de însănătoșire.

În general, cercetătorii care au studiat bolile din perspectivă psihosomatică au pornit de la 2 întrebări:

  •  În ce măsura procesul psihosomatic contribuie la simptomul fizic?
  •  În ce măsură boala cronică recurentă cu o patogeneză organică deschisă poate afecta funcția mentală a pacientului (prin întărirea unor obiceiuri mentale disfuncționale)?

Obiective:

  • Înțelegerea bolii sau diagnosticului dintr-o altă perspectivă ce include factorul psihic ca element decisiv în declanșarea și menținerea bolii precum și în procesul de recuperare.
  • Modalități concrete de intervenție – corporal și mental, pentru a elibera și ventila emoțiile asociate în mod disfuncțional bolii și diagnosticului
  • Se lucrează pentru a sprijini atât individul cât și familia, pentru a crește calitatea vieții întregului sistem familial.

Participanții vor învăța cum să acționeze imediat în direcția creșterii controlului asupra vieții și vor conștientiza impactul mentalului asupra calității însănătoșirii.