Jurnalul unui terapeut: Juramantul Sinelui. Voi ramane mereu cu tine

p1164210477-4_1_0.jpgJurnalul unui terapeut:  Jurământul Sinelui. Voi rămâne mereu cu tine
By psiholog Lavinia Gîtlan

În urmă cu mulţi ani eram curioasă să aflu dacă există altceva dincolo de ceea ce ajunsesem să văd ca realitate înconjurătoare. Refuzam să cred că viaţa se rezumă la evenimente clasice, de rutină, în care eşti doar un pion ce îşi îndeplineşte nişte roluri, funcţii sau atribuţii. Am început să îmi pun întrebări, să îndrăznesc să îmi doresc mai mult de la mine, de la viaţă. Îmi doream să descopăr lucrurile nevăzute, să mă scufund într-o mare de cunoaştere, să aflu ce înseamnă destin, cum arată sufletul, de ce lucrurile se întâmplă într-un anumit fel şi nu altfel  şi cel mai important, cine sunt eu? Aşa a început trecerea de la o realitate la alta, o etapă în care toate posibilităţile există, dar în care am înţeles că eu, cea care observă, pot să fiu cea care trăieşte o experienţă şi se hotărăşte cum să se bucure de ea sau cum să o gestioneze.  

De fapt ce înseamnă să te schimbi şi de ce ai avea nevoie pentru ca schimbarea să devină una cu ritmul vieţii? Ca psihoterapeut, motivaţia clientului de a se schimba, de a schimba direcţia drumului pe care se află, îmi oferă o perspectivă mai profundă a procesului. Acolo este miezul dulce, care parcă îmi şopteşte suav că este posibil. Poate că fiecare vrea să se găsească pe sine şi pentru fiecare acest scop este „îmbrăcat” cumva în mai multe straturi sau vine în mai multe forme. Ceea ce te determină să începi este echivalentul zidului de susţinere al unei case, ascuns sub straturile de vopsea, nu ştii unde e amplasat, dar ştii că există şi te simţi în siguranţă în propria casă, indiferent de vremea de afară.  Este un impuls foarte puternic de a face un salt de conştiinţă, de ridicare a vălului, de a nu mai crede într-o poveste.

Viaţa înseamnă schimbare şi evoluţie şi am ajuns la concluzia că pentru a parcurge drumul existenţei conştiente avem nevoie de ceva foarte important. Este ceva ce nu se găseşte în exterior, este producţie internă şi se găseşte în cantitate nelimitată! Este stâlpul susţinerii, este sinele tău, eşti tu! Tu, fără etichete, fără aşteptări, fără interpretări şi fără judecată. Tu, într-o stare totală de acceptare, eşti izvor de încredere, de iubire şi de adevăr în viaţa ta.

Astăzi e zi de celebrare, este ziua în care mi-am făcut un jurământ, să fiu stâlpul care mă va susţine mereu.

Cu drag de viaţă,

Psiholog Lavinia Gîtlan

Școala Sistemică de formare by Gamma Institute

https://www.scoalasistemica.ro/news/visezi-sa-devii-psihoterapeut-poti-c...